A választás tétje, hogy a kormány akkumulátorgyarmattá teszi-e Magyarországot

Az LMP szerint a június 9-i választások tétje az, hogy sikerül-e megakadályozni a kormány tervét, hogy akkumulátorgyarmattá tegye Magyarországot.

Kanász-Nagy Máté, az LMP frakcióvezető-helyettese csütörtöki, online is követhető sajtótájékoztatóján Várpalotán azt mondta: a választáson a meglévő társadalmi többségi akaratot valódi cselekvéssé lehet formálni.

Értékelése szerint a társadalmi többség szerte az országban elutasítja a kormány akkumulátorgyarmatosítási törekvéseit, amelyek nem csupán a természeti kincseket, hanem a humánerőforrást is kizsákmányolják.

Kitért az iváncsai gyárban történtekre, több száz munkavállaló elküldésére, ami szerinte megmutatja, mennyire zsákutcás a kormány törekvése.

Azt kérte, a választók a voksoláson támogassák az LMP európai parlamenti és Veszprém vármegyei listáját, támogassák az akkumulátorgyárak elleni küzdelmüket.

Takács Lajos, az LMP Veszprém vármegyei listavezetője elmondta: az akkumulátorgyárak építése elleni petíciójukat csak Várpalotán több százan írták alá, de a vármegyében továbbra is több helyszínen gyűjtik az aláírásokat.

MTI/LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!