A valódi állatvédőket támogassa a kormány, ne egy újabb Kék Bolygó Alapítványt!

Az LMP-Magyarország Zöld Pártja szerint a valódi állatvédelem ott kezdődik, hogy az állatok mentésével hosszú évtizedek óta foglalkozó, jelentős szakmai tudást és tapasztalatot felhalmozó civil szervezetek kapnak támogatást a válságban, nem pedig egy újabb kormányközeli pénznyelő alapítvány.

Az állatvédő szervezetek sokszoros túlterheltségnek vannak kitéve, hiszen a válság alatt egyre több állat válik gazdátlanná és kerül utcára. Az egyre magasabb rezsi- és állateledel árakat pedig lassan lehetetlen kigazdálkodnia az egyébként is szűkös büdzséből működő civileknek.

A kormány cinikusságát jól mutatja, hogy állatvédelmi javaslatukat Semjén Zsolt, az ország fővadásza nyújtotta be az Országgyűlés felé és ahelyett, hogy a bajban lévő civileknek a túlélését támogatnák, egy újabb kormányközeli alapítvány létrehozásán ügyködnek. Az LMP álláspontja szerint egy ilyen típusú törvényjavaslatnál minden esetben széles körben egyeztetni kellene az érintett civil szervezetekkel, hiszen ők tudják valóban eldönteni, hogy mi a legmegfelelőbb támogatási forma számukra.

Az LMP nem támogatja a Fidesz-közeli alapítvány létrehozását és követeli, hogy az erre szánt állami forrásokat a valódi állatvédő szervezetek kapják meg közvetlenül.

Bakos Bernadett,
az LMP országgyűlési képviselője

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!