A vármegye- és országbérlet csak félmegoldás

Az LMP szerint a hétfőn induló vármegye- és országbérlet csak félmegoldás, azok ugyanis nem használhatóak a városi tömegközlekedésre.

Gál József, az LMP szóvivője szombaton a Facebookon is közvetített sajtótájékoztatóján azt mondta: a bérlet nem segíti azt, hogy tömegek térjenek át az autózásról a közösségi közlekedésre.

„Hiába állítja azt a kormány, hogy az országos bérlet megvásárlásával kedvezményesen lehet majd közlekedni az egész országban, ez ugyanis nincsen így, amíg nincsen a bérlet árában benne, és a bérlet jogosultságában benne a városi tömegközlekedés is” – hangsúlyozta a szóvivő.

Példaként említette, ha valaki Székesfehérváron lakik és Budapesten dolgozik, akkor mindkét városban meg kell vennie a helyi bérletet, ami 35 400 forintba kerül.

Ezért az LMP azt javasolja, hogy a kormány fogadja el az LMP klímabérlet-javaslatát, amely olcsó, mindenki számára elérhető és az egész országban, tehát nemcsak a MÁV és a Volán járatain érvényes – mondta Gál József. A zöldbérlet ára 5000 forint lenne havonta – tette hozzá.

MTI/LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!