A Zöld Népszavazás védené vizes élőhelyeinket!

Vizes élőhelyeink megóvása segítene enyhíteni a klímaváltozás okozta káros hatásokat. A kormány sajnálatos módon kiemelt beruházások mögé bújva pusztítja a vizes élőhelyeket, amit úgy lehet megakadályozni, ha az LMP – Magyarország Zöld Pártja népszavazási kezdeményezése sikeres lesz és megszüntetjük a törvényt.

A Vizes Élőhelyek Világnapja arra hívja fel a figyelmet, hogy e területek –ártéri erdeivel, fajgazdag élővilágával – az ember túlélése szempontjából nélkülözhetetlen ökoszisztémák, melyek jelentősen hozzájárulnak a klímaváltozást okozó üvegházhatású gázok megkötéséhez, az ország vízvisszatartásának fokozásához.

Meg kell védenünk e területeket, és jelentős mértékben növelni kell kiterjedésüket, mert csak így tudjuk megállítani az ország kiszáradását, így tudjuk garantálni Magyarország élelmiszerbiztonságát. Nem mehet tovább, hogy az elhibázott vízgazdálkodás miatt országunk ártéri területeinek több mint 90 százalékát elvesztette már.

A Fidesz tovább tetézi a bajt, amikor a Fertő-tó vagy a Balaton partját luxusberuházások miatt tönkreteszi, amikor vízzabáló akkumulátorgyárakat telepít tömegével Magyarországra. Ez ellen úgy léphetünk fel, ha megszüntetjük a kiemelt beruházásokról szóló törvényt, mely megengedi a kormánynak, hogy a helyiek megkérdezése nélkül kényszerítse rájuk a környezetpusztító beruházásokat. Az LMP Zöld Népszavazási kezdeményezésének sikere esetén a magyar választók dönthetnének arról, hogy végleg eltöröljük a káros kiemelt beruházásokat.

Dr. Keresztes László Lóránt,
a Fenntartható fejlődés bizottságának LMP-s elnöke

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!