Áder János követelje a Velencei-tó megmentését célzó kormányzati előterjesztés nyilvánosságra hozatalát!

Már az is felháborító, hogy a Fidesz-kormány a luxusberuházásai közepette nem talált 40 milliárd forintot a Velencei-tó megmentésére, pusztulásának megállítására. Cinikus módon most a kármentesítésre irányuló kormányzati előterjesztést sem teszi elérhetővé a magyar állampolgárok számára.

A köztársasági elnök hónap elején arról szónokolt, hogy a Velencei-tavat meg kell menteni minden áron, és szakértői csapatot verbuvál alapítványában. Közben eltelt lassan egy hónap, nem történtek érdemi lépések, és ott van egy kész válságterv, amit a közvélemény elől eltitkol a kormány.

A Velencei-tó megmentése közös ügyünk! Az embereknek joguk van megismerni a válságkezelési lehetőségeket, ráadásul szakértők széleskörű bevonására és nyilvános együttműködésére van szükség a helyzet kezeléséhez.

Ezért felszólítjuk a kormányt az érdemi cselekvésre, Áder Jánost pedig arra, hogy nyilvánosan is követelje a Velencei-tó vízpótlására irányuló kormányzati előterjesztés nyilvánosságra hozatalát, és sürgessen kezdjen érdemi szakmai és civil párbeszédet az érintettek bevonásával. Ha ezt nem teszi meg, akkor egyértelmű, hogy a tó megvédését sürgető korábbi nyilatkozatai egyszerű propaganda fogások voltak.

Schmuck Erzsébet

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!