Adják vissza Szolnok strandját!

Petíciót indít a szolnoki strand újranyitásáért az LMP – Magyarország Zöld Pártja – jelentette be Tóth Áron, a párt szolnoki polgármester-jelöltje sajtótájékoztatón.

Tóth Áron elmondta: a városban luxus eljutni egy fürdőbe, a helyiek pedig kénytelenek a környező településekre járni strandolni, mert 2019-ben bezárt a Tiszaligeti Strandfürdő, melynek felújítását ugyan 2021 őszére ígérték, de az a mai napig nem valósult meg. A politikus azt is kérte a városvezetéstől, hogy tájékoztassák a lakosokat, mikor fürödhetnek végre a saját strandjukon, ugyanis már több átadási időpont is elhangzott korábban.

Bakos Bernadett, az LMP országgyűlési képviselője ismertette Lázár János és Gulyás Gergely miniszterek válaszát az általa beadott írásbeli kérdésekre, melyben arról érdeklődött, hogy megnyílik-e a strand a legfrissebb kitűzött dátumon, 2024. május 1-jén. A minisztériumokból megerősítették, hogy a kormány 10 milliárd forintot adott Szolnoknak a strand felújítására, viszont az nem derült ki, hogy mikor vehetik birtokba a városlakók a strandjukat. Aggasztónak nevezte, hogy a miniszteri válaszban azt írták: további forrásigény is felmerült, ezek kifizetését vizsgálják. Mindez azt valószínűsíti, hogy a polgármester további pénzeket kérhetett, de ezek sorsa bizonytalan.

Szelindi Andrea, az LMP helyi politikusa arra kérte a szolnoki lakosokat, hogy működjenek együtt és támogassák az LMP aláírásgyűjtését, hiszen a strand “a köz tulajdona”. Emlékeztetett, hogy szombaton a szolnoki piacon gyűjtik az aláírásokat, a petíció további menetéről pedig az online felületeken tájékoztatják majd a szolnokiakat.

LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!