Adósságcsapdával fenyeget a hitelmoratórium

Az LMP erős kockázatnak tartja, hogy az elégtelen kormányzati kommunikáció eredményeként adósságcsapdába kerülnek azok, akik éltek a hitelmoratóriummal. Csárdi Antal frakcióvezető-helyettes szerint ezt meg kell gátolni, hogy „ne a bankok legyenek kormányzati jóváhagyással a nyomor vámszedői”.

A politikus csütörtöki online sajtótájékoztatóján kijelentette: sok százezer családot vitt bele a kormány a hiteltörlesztés halasztásába úgy, hogy a pontos feltételekről nem tájékoztatta őket.
Hol volt a jegybank és annak elnöke, Matolcsy György? Hol volt a kormány illetékese, akinek tájékoztatást kellett volna adnia? – sorolta, sérelmezve, hogy eközben szerinte ezermilliárdokat vitt el a felesleges propaganda és a felesleges beruházások.
A kormányzati kommunikációból az volt kiolvasható, hogy a hitelfizetési moratórium nem jelet plusz terhet – emlékeztetett. Ehhez képest annak, aki például tízhavi halasztást kért, tizennégy hónappal, szélsőséges esetben akár harminc hónappal is nőhet a törlesztési ideje – mondta.
Ez elfogadhatatlan! – szögezte le, és megdöbbenésének adott hangot amiatt, hogy a kormánynak nincs terve a kialakult helyzetre. Rámutatott: sokan dolgoztak tönkrement szektorokban, ők nem biztos, hogy gyorsan találnak jól fizető állásokat majd.

MTI / LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!