Akárhogy is hívják, a debreceni akku-összeszerelő üzem, akkor is akku-összeszerelő üzem

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja az újabb debreceni akkumulátor-összeszerelő üzemmel kapcsolatban azonnali tájékoztatást követel az illetékesektől, hogy mennyi állami támogatást kap a projekt és kik fognak a gyárban dolgozni.

A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal honlapjáról derült ki, hogy a debreceni CATL-akkumulátorgyár közelében akkumulátor-összeszerelő üzemet építenek, ám azt kínosan kerülik, hogy a projekt elnevezésében szerepeljen az akkumulátor szó.

Korábban Jason Channel, a CATL európai működésért felelős vezetője elmondta, hogy meglepetten fogadták a nagyfokú tiltakozást, ami miatt átdolgozták kommunikációs stratégiájukat, és igyekeznek ledönteni az akkugyárakkal kapcsolatban kialakult negatív sztereotípiákat.

Ha ez azt jelenti, hogy ezentúl nem mondják azt az akkumulátorgyárakra, hogy akkumulátorgyárak, akkor az LMP szerint ez nem kommunikációs stratégiaváltás, hanem egyszerű hazudozás. Ugyanis hívhatják bárhogyan az üzemegységet, az akkor is akkumulátorokat szerel össze és veszélyes anyagokat kezel.  Az LMP álláspontja szerint amennyiben a CATL érzékeli, hogy a helyiek nem kérnek az akkugyárukból, akkor ne nevezzék azt át, hanem ne vigyék az akkugyárukat Debrecenbe.

LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!