Akció a gödi Samsung-gyárnál

A bíróság majdnem egy hónapja függesztette fel a gödi Samsung-gyár környezethasználati engedélyét, ennek ellenére az üzem azóta is zavartalanul működik. Ez a sokadik bizonyítéka annak, hogy a magyar állam nem az emberek érdekeit védi a szennyező gyáróriásokkal szemben, hanem pont fordítva: a külföldi nagyvállalatoknak biztosítja a folyamatos extraprofitot akár az egészséges környezethez való jog rovására.

Újra és újra bebizonyosodik, hogy ma Magyarországon egyszerűen nincs olyan hatósági és ellenőrzési rendszer, ami biztosítani tudná, hogy az akkumulátorgyárak minden szabályt betartva működjenek.

Az LMP politikusai és aktivistái más ellenzéki politikusokkal és aktivistákkal együtt ezért figyelemfelhívó akció keretében lezárták a gödi gyár bejáratait, hogy szimbolikusan így szerezzenek érvényt a jogerős döntésnek. Ma már egyértelmű, hogy ha meg akarjuk akadályozni, hogy az ország végképp az akkumulátorgyárak gyarmatává váljon, akkor a saját kezünkbe kell venni a sorsunkat és akár az állammal is meg kell küzdeni.

Ennek az egész őrületnek csak az vethet véget, ha a júniusi választáson az emberek egy világos üzenetet küldenek a kormánynak arra vonatkozóan, hogy a saját biztonságukat, a vízkészletünket és az energiánkat fontosabbnak tartjuk, mint néhány nagyvállalat profitérdekét. Ennek kifejezésére pedig az egyetlen lehetőség az LMP-re adott szavazat a soron következő választáson.

Csárdi Antal,
az LMP frakcióvezető-helyettese

Kreitler-Sas Máté,
az LMP országos elnökségének tagja

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!