Akció a szociális dolgozókért a Clark Ádám téren

Béremelést követel a szociális dolgozóknak az LMP a szociális munka napján. Társelnökünk és az országos elnökség titkára csütörtöki online sajtótájékoztatóját a budapesti Clark Ádám téren tartotta, ahol az alagút fölé egy molinót is kihelyeztek a követelésről.

Kanász-Nagy Máté társelnökünk elmondta, hogy ezekben a hetekben bukik meg az Orbán-kormány által az elmúlt tíz évben felépített munka alapú társadalom. Aszerint ha munka van, minden van, de ha nincs munka, akkor nincs semmi, a kormánytól nem lehet segítségre számítani. Ezt az alapot ezért szerinte a járvány és az abból kibontakozó válság el fogja söpörni.

A feladat ezért egy erős szociális állam kialakítása, amelyen első lépése a szociális dolgozók megbecsülése, olyan béremelés, amely az elmúlt tíz évben elmaradt.

Újpest népjóléti alpolgármestereként beszámolt arról, hogy kerülete a szűkös költségvetés ellenére is nyújt plusztámogatást a szociális dolgozóknak, a szociális munka napján például a teljes ágazat jutalmat kapott. Mindez csak akarat kérdése, ami a kormányzatból hiányzik.

Ungár Péter, a párt országos elnökségének titkára kijelentette: lehetetlen a gazdasági növekedés erős szociális háló nélkül. Ezért kellene megbecsülni a szociális dolgozókat, jelenleg azonban ők a legrosszabbul fizetett állam alkalmazottak.

Kimaradtak az egyszeri 500 ezer forintos béremelésből is, holott az mindössze 45 milliárd forintjába került volna az államnak. Jelentős béremelést sem kaptak, de például az ingyenes közlekedés kedvezménye sem érvényes rájuk.

Az LMP a szociális dolgozók érdekében indított petícióját már több mint 40 ezren írták alá. Ha a kormány a szociális munka napján is megfeledkezik az érintettekről, akkor azok a 2022-es választáson emlékezni fognak rájuk.

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!