Aki gyűlöletet kelt, az a közösség egysége ellen van – ma van a fasizmus és az antiszemitizmus elleni nemzetközi nap

83 év telt el a németországi Kristályéjszaka óta, amikor 1938-ban vallásuk és származásuk miatt zsidókat gyilkoltak meg, üzleteiket, házaikat és zsinagógáikat támadták meg. Ez a nap nem a lezárása, hanem kezdete volt annak a barbárságnak, aminek következtében hatmillió zsidót és több millió más nemzetiségű ártatlan embert mészároltak le hamis politikai nézetek miatt.

November 9. ma a fasizmus és az antiszemitizmus elleni nemzetközi nap.

Jelenleg Európa-szerte – és sajnos Magyarországon is – tanúi vagyunk embercsoportok és honfitársaink elleni gyűlöletkeltés megnövekedésének. Napjainkban társadalmunkat számtalan gazdasági, kulturális, egészségügyi feszültség feszíti szét, amiből egyes politikai szereplők pusztán önös érdekből mások megbélyegzésével és bűnbakká nyilvánításával kovácsolnának politikai előnyt. Akik így kommunikálnak, mind hamisan járnak el, mert gyűlöletükkel, kirekesztő magatartásukkal aláássák a közösségben rejlő közös erőt, amire ma nagy szüksége van Európának, a régiónknak, benne Magyarországnak.

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja mindig védelmezte és ezután is védelmezi fogja a gyengéket és elnyomottak, és határozottan szemben állunk a kisebbségek megbélyegzése és az ellenük irányuló agresszió ellen. Elutasítunk minden fajta hátrányos megkülönböztetést, fasizmust, rasszizmust.

Ne feledkezzünk el soha az 1938-as és azt követő szörnyűségekről, mert nem engedhetjük meg soha többé, amit a huszadik században megtapasztalt embertelen diktatúrákban követtek el ártatlanul lemészárolt felmenőink ellen.

Schmuck Erzsébet és Kanász-Nagy Máté,
az LMP társelnökei

Keresztes László Lóránt,
az LMP frakcióvezetője

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!