Alkotmányossági normakontrollt kér az LMP a Club Aliga ügyében

Alkotmányossági normakontroll-indítványt nyújtott be az LMP a Club Aliga ügyében az Alkotmánybírósághoz – jelentette be az ellenzéki párt országos elnökségi tagja online sajtótájékoztatón szombaton.

Szendefy Mária pártja Facebook-oldalán elmondta, szerintük az érintett kormányrendeletekkel az Alaptörvénynek ellentmondó szabályok jönnének létre, ezért ezt Alkotmánybírósági normakontrollal igyekeznének megakadályozni.

Rámutatott, a Balatonra olyan építésügyi szabályozások vonatkoznak, melyek célja a páratlan szépségű táj és természet megvédése, ezért az LMP szerint Alaptörvényt sért az, ha valaki eltér ezektől a szabályozásoktól.

Szendefy Mária pártja véleményét ismertetve úgy fogalmazott, hogy „egy tisztán magánérdeket szolgáló lakópark felépítése” egy helyi védettséget élvező magasparton nem felel meg az Alaptörvény természeti erőforrások és kulturális értékek megőrzését szolgáló elveinek.

Az LMP szerint a vonatkozó kormányrendelet általuk támadott rendelkezései sem a korábbi nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházásokról szóló törvénnyel, sem az újonnan elfogadott építészeti törvény releváns passzusaival nincsenek összhangban, az valódi nemzetgazdasági célokat nem szolgál, ezért beadványukban annak megsemmisítését követelik.

MTI/LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!