Alternatívát kell kínálni a fosszilis energiahordozókkal szemben

Az LMP fontosnak tartja, hogy alternatívát kínáljon a fosszilis energiahordozókkal szemben, ezért indított zöld konzultációt, amelyben szó van a megújuló energiaforrások használatáról és az épületszigetelésről is – mondta keddi sajtótájékoztatóján Hohn Krisztina, az ellenzéki párt népjóléti és családügyi szakszóvivője.

Az egyik kérdés a „napelemadó” eltörlését érinti – ismertette a politikus, hozzátéve: 2015 óta sújtja termékdíj a napelemeket, több tízezer forinttal növelve egy-egy otthoni beruházás költségét annak ellenére, hogy a napelem több mint 95 százalékban újrahasznosítható, mérgező anyagot pedig egyáltalán nem tartalmaznak ezek az egységek.
Hohn Krisztina szerint a megújuló energiaforrások terjedése érdekében a napelemek árát inkább csökkenteni kellene.
Rámutatott arra is, sokan érezhetik magukat becsapva azután, hogy a kormány hétfőn bejelentette: felfüggeszti a napelempályázatok második körét.
Bírálta a nemzeti konzultációt, mondván, azzal a Fidesz bebizonyította, hogy nem kíván változtatni energiapolitikáján. Propagandakonzultációnak értékelte az akciót, amely csupán arra szolgál, hogy áthárítsa a felelősséget és amelynek a „kamukérdéseire” lehetetlen jó választ adni.
Ezzel szemben az LMP zöld konzultációja valódi kérdéseket vet fel – jelentette ki.

 

MTI / LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!