Álzöld konzultáció: a Fidesz továbbra is védi a hulladékot illegálisan lerakókat

Az LMP törvényi erővel szigorítaná az illegális hulladéklerakás büntetési tételeit, de a fideszes többség kedden hozzászólás nélkül leszavazta a javaslatot az országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottság ülésén. Az LMP már nem is annyira meglepődve tapasztalja, hogy a kormány cselekvés helyett inkább védi az illegális hulladéklerakókat.

Az LMP határozati javaslatának célja a jogellenes hulladéklerakás hatékony és elrettentő szankcionálása, az okozott kár lehetőség szerinti azonnali és teljes reparálását lehetővé tevő szabályozás kialakítása. Az LMP nem érti, csak feltételezni tudja, hogy a Fidesz miért tartja ördögtől valónak, hogy hatósági eljárás alá vonják a hulladék illegális lerakásából gazdasági hasznot húzó jogi és természetes személyek teljes körét és ellenük szankciót alkalmazzanak, miközben az országot már elárasztja a külföldi szemét.

A kormány által indított ún. zöld konzultáció 4. kérdése arról érdeklődik, hogy az állampolgárok indokoltnak tartják-e a hulladékot illegálisan elhagyók szigorúbb büntetését? Kiderült, hogy a kormány álszent, mert a valódi érdemi cselekvési tervet lesöprik az asztalról. Ócska fideszes marketing helyett érdemi lépések kellenek, melyre az LMP a zöld garancia.

Dr. Schmuck Erzsébet,
a Fenntartható fejlődés bizottság elnöke

Dr. Keresztes L. Lóránt
frakcióvezető

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!