Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról

A mai napon a Kúria döntése értelmében lehet népszavazás tartani a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról: ez azt jelenti, hogy ha a népszavazás sikeres lesz, akkor az emberek visszaszerezhetik a döntési jogot afelett, hogy mi történjen a lakókörnyezetükben, és soha nem fordulhat elő többet, hogy a Fidesz az emberek feje felett átnyúlva épít akkumulátorgyárakat a kertek végébe.

Bár egy fellebbezési lehetőség még hátra van, és nincs kétségünk, hogy a Fidesz és csatolt részei minden lehetőséget kihasználnak majd a súlyosan antidemokratikus beruházási törvény védelme érdekében, de ma annyit biztosan mondhatunk, hogy nagy eséllyel lehet a kérdésben népszavazást tartani.

Az LMP tehát elérte azt amit igért, és a Fidesz helyett az emberek dönthetnek majd arról, hogy akarják-e, hogy Magyarország akkumulátorgyarmattá váljon. Az LMP azt ígérte a negyedik kétharmad után, hogy ügyeket fog képviselni, és minden létező eszközzel küzdeni fog azért, hogy megvédje az emberek döntési jogát, a termőföldünket, a vízkincsünket, és az élhető környezetünket. A mai döntés bizonyítja, hogy ez az a stratégia, amivel eredményeket lehet elérni, nem pedig az egymás árulózása, a folyamatos hisztipolitika és a múlt tévedéseinek megismétlése.

LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!