Augusztus 20. a közös ünnepünk, ami mindenkinek mást jelent

Augusztus 20-a szellemisége azt üzeni nekünk, hogy széthúzás helyett együtt kell működnünk, elfogadni egymás másságát. Jeles nemzeti ünnepünk ennek tökéletes példája, hiszen mindannyiunknak mást jelent, mégis együtt tudjuk ünnepelni Szent István királyunk napját, az államalapítás és az új kenyér ünnepét.

Felelősséggel tartozunk a következő generációknak, ezért kötelességünk környezeti és társadalmi szempontból is olyan Magyarországot teremtenünk, ahol gyermekeinknek és unokáinknak is jó lesz élniük.

Az idei augusztus 20-i tűzijáték minden eddiginél több közpénzt fog felemészteni. A kormány saját bevallása szerint 1,3 milliárd forintot költ a tüzijátékra, melynek keretében 40 ezer rakétát fognak fellőni, ami nyolcszorosa a 2019-es számnak.

Az LMP szerint nincs helye luxuskiadásoknak a jelenlegi gazdasági és társadalmi krízis közepette. Ráadásul a tűzijáték idejétmúlt, környezetszennyező, amit Európa számos városában felváltottak alternatív eszközökkel. Ahhoz, hogy élhető és fenntartható örökséget hagyjunk utódainkra, fokozottan kell figyelnünk a környezet védelmére is minden szinten. A 2022-es kormányváltást követően ez alappillére lesz az új kormánynak.

LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!