Autómentes Lánchidat, autómentes belvárost!

Az autómentes Lánchíd jó kezdet, mert Budapesten az autóktól nem lehet haladni. Az LMP további határozott intézkedéseket vár a főpolgármestertől, mert a Budapesten jelenleg autóval közlekedők jelentős részének nem máshol, hanem mással kell közlekednie.

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja üdvözli Karácsony Gergely álláspontját, miszerint szólnak érvek a Lánchíd autómentesítése mellett, hiszen a párt Élhető Budapest programjában is szerepel, hogy a Lánchíd felújítását követően nem szabad visszavezetni rá az autóforgalmat.

A Lánchíd és a pesti alsó rakpart kis szakaszának autómentessége azonban önmagában nem elegendő. Az LMP a pesti alsó rakpart teljes belvárosi szakaszát autómentesítené, ezáltal a Lánchíd a rakparttal egységes, sétálható, rekreációs tevékenységre és programokra is alkalmas folyosóvá válna, élettel telne meg a Duna-part.

Az LMP hosszú távú perspektívát lát abban is, hogy Budapest történelmi belvárosában egybefüggő sétálóövezet jöjjön létre. Elfogadhatatlan, hogy közterületeinket teljes mértékben az autóknak rendelték alá. Elfogadhatatlan, hogy a belvárosban vannak olyan utcák, ahol két ember egymás mellett, vagy akár egy babakocsi már nem fér el. A sétálóövezetben található mellékutcákat át kell alakítani, ami nem az autók teljes kitiltását jelenti, viszont radikális forgalomcsökkentéssel jár.

Bakos Bernadett,
az LMP országgyűlési képviselője,
a párt Budapest Elnökségének tagja

Csárdi Antal,
Belváros – Várnegyed országgyűlési képviselője

Ferenczi István,
az LMP budapesti elnöke

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!