Az akkumulátorgyárak lobbistája „zöldre festi” az üzemeket

Az akkumulátorgyárak lobbistájának tartja az LMP Kaderják Pétert, a Magyar Akkumulátor Szövetség ügyvezetőjét, aki az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese szerint „zöldre festi” ezen üzemeket.

Kanász-Nagy Máté pénteki, online is követhető sajtótájékoztatóján kifogásolta az egykori energetikai államtitkár kijelentéseit, aki egy interjúban azt mondta: az akkugyárak nem szennyeznek.
Az LMP politikusa emlékeztetett: csak a gödi gyárat eddig tizenhét alkalommal bírságolta meg a környezetvédelmi hatóság.
„A gyárak nagyon is szennyezők” – szögezte le, hozzátéve: az LMP továbbra is elutasítja a kormány szándékát, hogy „akkumulátorgyarmattá” tegye az országot.
Ennek érdekében kezdeményeztek országos népszavazást és szerveznek további tiltakozást is – emlékeztetett.
Kanász-Nagy Máté arra is felhívta a figyelmet: Kaderják Péter is azt állítja, nagy mennyiségben áll rendelkezésre az országban szélenergia, ami hasznosítható lenne. Ebből is az következik, hogy a kormánynak fel kellene oldania a szélturbinák építésére vonatkozó tiltást – mondta.
A politikus ugyancsak visszautasította Kaderják Péter azon kijelentését, miszerint ellentmondásos lenne az LMP tevékenysége. Kanász-Nagy Máté kijelentette: nincs ellentmondás, a pártja következetesen kiáll a környezeti értékek megóvásáért, a termőföld, a vízkincs megőrzéséért és azért, hogy ne telepítsenek az országba környezetszennyező üzemeket.

MTI / LMP sajtó

 

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!