Semjén Zsoltnak és Nagy Istvánnak üzenjük: fegyvereket le, állatvédelemre fel!

Az állatok világnapján az LMP újra benyújtja az Országgyűlés elé az állatok védelméről szóló javaslatait, melyeket a fideszes többség a korábbi években többször leszavazott. A zöld párt felszólítja a kormánypárti képviselőket, hogy támogassák végre azokat és ne akadályozzák tovább a valódi állatvédelmet!

A házi szarvasra vadászó Semjén Zsolt és a 70 milliárd forintból halott, kitömött állatokat felvonultató vadászati kiállítás a Fidesz állatokhoz való viszonyának valódi arca. Az LMP szerint ugyanilyen képmutatás, hogy miközben Nagy István agrárminiszter méheket simogat és petíciót ír alá, gond nélkül elutasította a méhgyilkos növényvédő vegyszerek betiltására vonatkozó LMP-javaslatot.

A zöld párt a korábbi években kezdeményezte az állatkínzásért kiszabható büntetőtételek megemelését, az állatok ezreinek szenvedést vagy halálát okozó tűzijáték betiltását, a gazdátlanná vált társállatok helyzetének javítását. Ugyanígy az országgyűlési képviselőtársak támogatását kérte a haszonállatok helyzetének javítását is garantáló, vagy épp a méhek védelmében benyújtott javaslataihoz. A Fidesz-KDNP az „Egy a természettel” címet messzemenően hiteltelenítve, már a bizottsági szakaszban vétózta azokat, így megakadályozta, hogy az Országgyűlés érdemi párbeszédet folytasson az állatok helyzetének javításáról.

Schmuck Erzsébet és Kanasz-Nagy Máté,
az LMP tarselnökei

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!