Az állatvilág védelmében

Az Állatok Világnapja alkalmából az LMP felhívja a figyelmet arra, hogy a klímaváltozás felgyorsulásával a szabadon élő állatok léte egyre nagyobb veszélybe kerül.

A globális felmelegedés, az éghajlatváltozás miatt kialakuló szélsőséges időjárás, a nyaranta egyre nagyobb problémát okozó soha nem látott aszályok, a villámárvizek mind ahhoz vezetnek, hogy a szabadon élő őshonos állatok élettere beszűkül, létfenntartásuk egyre inkább ellehetetlenül.

Ha ez még nem elég, akkor a kormányzat természetromboló politikája szintén veszélybe sodorja az állatok életét. Az Orbán-kormány semmit nem tesz a klímaváltozás káros hatásainak enyhítéséért. Erdőket enged kivágni, vegyszerrel mérgezi földjeinket és a vízgazdálkodás hiányosságai nem engedik megtartani a vizet a Kárpát-medencében.

Az LMP határozott véleménye szerint sokkal tudatosabb és zöldebb klímapolitikára van szükség ahhoz, hogy Magyarországon ne bomoljon meg a biológiai egyensúly, mert annak végzetes következményei lesznek. Ha csak egy rovarfaj hal ki, az kihathat a teljes ökoszisztémára, számtalan tragédiát okozva.

Dr. Schmuck Erzsébet és Ungár Péter
az LMP társelnökei

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!