Az autómentes Lánchíd bizonyított

Az LMP szerint az autómentes Lánchíd az elmúlt időszakban bizonyított, a hídfelújításra ígért kormányzati forrás pedig jár a budapestieknek – mondta hétfői sajtótájékoztatóján a párt országgyűlési képviselője, Bakos Bernadett.

Az ellenzéki politikus úgy értékeli, nem fokozta a dugókat a fővárosban az, hogy a Lánchídon nem haladhatnak át autók, de végre akadálytalanul közlekedhetnek rajta a buszok és a kerékpárosok is. Bakos Bernadett hozzátette: a korábbi közlekedési rend egyetlen szereplőnek sem vált előnyére.

Az LMP úgy látja, mindezek miatt helyesen döntött úgy Budapest főpolgármestere, hogy a fővárosiak véleményét is kikéri a híd ügyében. Bakos Bernadett megjegyezte: reméli, hogy a válaszolók nem az autós közlekedés mellett döntenek, miután a budapestiek többsége ma sem autózik, hanem tömegközlekedéssel, gyalog vagy kerékpáron közlekedik.

A kérdés, hogy a kormány elfogadja-e a döntésüket – fogalmazott a politikus, sérelmezve, hogy a kabinet még mindig nem fizette ki a hídfelújításra ígért 6 milliárd forintot.

„A hatmilliárd forint nem adomány, az jár a budapestieknek” – szögezte le.

Elmondta azt is: az LMP támogatja az úgynevezett Budapesti Lakógyűlést, amelyen keresztül a fővárosiak véleményt mondhatnak a város ügyeiről. Hozzátette: pártja ugyanakkor az autómentes rakpart vagy a dugódíj bevezetésének ügyében is kikérné az emberek véleményét.

MTI/LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!