Az ellenzék a korlátozások és a veszélyhelyzet megszüntetését követeli

A járványügyi korlátozások, valamint a veszélyhelyzet megszüntetését követelik az áprilisi választáson szövetségben induló ellenzéki pártok.

A Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP és a Párbeszéd politikusa, valamint a főváros 13. egyéni választókerületének közös ellenzéki jelöltje ezt csütörtökön sajtótájékoztatón jelentették be.

Barabás Richárd, a Párbeszéd szóvivője egyértelműek ítélte, hogy a koronavírus-helyzet új szakaszba lépett, amelyben már az egyéni felelősségre kell helyezni a hangsúlyt az állami helyett. A politikus ezért mindazon állami korlátozások megszüntetését követelte, amelyek korlátozzák az emberek szabadságjogait.

Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke szerint az emberek végre újra normálisan akarna élni, és elfogadhatatlannak tartják a jelentős különbségtételt az oltottak és az oltatlanok között. Felnőtt emberekről van szó, mindenki tudja, mikor, hol akar maszkot viselni – fogalmazott, emellett a koronavírus-tesztek ingyenessé tételét követelte.

Vajda Zoltán, a budapesti 13-as egyéni választókerület közös ellenzéki jelöltje a járvány elleni védekezés ellentmondásaira és egyes intézkedések szerinte értelmetlen voltára hívta fel a figyelmet. Ilyennek tartja, hogy sportrendezvényen részt vehetnek a nézők maszk nélkül, de színházi előadást csak maszkban nézhető.

Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese szerint a miniszterelnök a járvány kezdete óta visszatartja azokat az információkat, amelyek indoklásul szolgálhatnak a korlátozásokra. Kifogásolta, hogy a kormány a járványhullám lecsengésével is fenntartja a veszélyhelyzetet, a rendkívüli állapotot, ami alatt például „betilthatja” a pedagógussztrájkot.

Lukács László György, a Jobbik országgyűlési képviselője szerint sincs szükség a továbbiakban maszkviselésre, a tömegrendezvényekkel kapcsolatos korlátozásokra vagy az egészségügyben fenntartott rendkívüli intézkedésekre, amely miatt sokan nem jutnak ellátáshoz. A politikus kérdésre Rusvai Miklós és Szlávik János egészségügyi szakemberek nyilatkozataira hivatkozott követelésük alátámasztásaként.

MTI/LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!