Az elmúlt öt év a budapesti városvezetés semmittevéséről szólt

A budapesti városvezetés semmittevéséről szólt az elmúlt öt év, és ezt a fővárosiak szenvedték meg – jelentette ki az LMP társelnöke hétfőn sajtótájékoztatón.

Ungár Péter a fővárosban a második világháborúban a szovjet katonák által megerőszakolt nők emlékére tervezett, de el nem készült emlékmű első kerületi helyszínén úgy fogalmazott, hogy sem a világjárvány, sem a kormány politikája nem lehet magyarázat a „semmittevésre” és arra a „rossz bizonyítványra”, amellyel a Karácsony Gergely vezette önkormányzat most a budapestiek előtt áll.

A főpolgármester nem teljesített ígéreteinek felsorolására legalább 24 órára lenne szükség – tette hozzá.

Úgy fogalmazott: azt, hogy ez az emlékmű nem valósult meg, nem lehet „sem Orbán Viktor, sem Gyurcsány Ferenc, sem Magyar Péter nyakába varrni”.

Ez a városvezetés „kihagyott minden ziccert”, és nem tett semmit az elmúlt időszakban – hangoztatta Ungár Péter, hozzátéve, hogy ezért Budapestnek Vitézy Dávid személyében új főpolgármesterre van szüksége.

Merker Dávid, a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület és az LMP-Zöldek közös fővárosi választási listáján induló képviselőjelölt azt mondta, annak ellenére, hogy az emlékműnek Budapest egyesítése 150. évfordulójára, 2023-ra  el kellett volna készülnie, a tervezett helyszínen „egy kapavágás sem történt”.

„Ha csak fele annyi energiát fordítottak volna az emlékmű elkészítésére, mint amennyit az ezzel kapcsolatos kommunikációra, akkor az emlékmű már állna” – jegyezte meg, megígérve, hogy Vitézy Dávid vezetésével ezt az emlékművet befejezik, illetve sok más kortárs köztéri emlékművet is felállítanak.

Budapest ma mintegy 26 millió forintot fordít a már meglévő sok ezer szobor karbantartására, ez azonban töredéke annak, mint amennyire szükség lenne, ezért aki a „közös örökségünkkel így bánik, nem érdemli meg, hogy még öt évet kapjon” – jelentette ki Merker Dávid.

MTI/LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!