Az élővilág megóvásának fontosságára figyelmeztet a Biológiai Sokféleség Világnapja

A Fidesz a mai napig nem értette meg, hogy a természet védelme egyben jövőnk, gyermekeink és a civilizáció védelme is. Magyarországon folyóink természetes árterületeinek több mint 90 százaléka elpusztult, a biológiai sokféleség pedig még a természetvédelmi területek többségén is lassan, de biztosan csökken. Hazánkban a katicabogarak, a fecskék száma is radikálisan csökkent. A 2022-es kormányváltás után azonnal cselekedni kell!

A gyorsuló éghajlatváltozás és a biológiai sokféleség csökkenése szoros kölcsönhatásban állnak egymással. A fajok kihalása, vagy népességük aggasztó csökkenése már sok évtizede felgyorsult a természet elemeinek túlhasználata, a gazdasági célú erdőirtás, a környezetszennyezés, a városok, az utak, az ipari üzemek és a luxusberuházások miatt elvett zöld területek, az ipari mezőgazdaság, vagy az emberi önzés és butaság miatt.

Az LMP országgyűlési határozati javaslatot nyújtott be zöldfelületi moratórium bevezetésére és a Balaton természeti értékeinek védelmében. Tiltakoztunk a Fertő-tavon, a Velencei-tavon, a tatai Öreg-tónál és a Tisza-tavon tervezett természetpusztító beruházások ellen, támogatjuk a Nagy Tavak koalíciót. Tiltakoztunk a káros beruházások ellen, mint a balatonfenyvesi kikötő, a tihanyi tájromboló nyaralóépítések miatt, felléptünk a gyerektáborok, a szabadstrandok, a kempingek kisajátítása ellen és a városi zöldfelületek megóvása érdekében. Harcolunk a nemzeti parkok, az erdőtörvény módosítása, az Őrségbe tervezett MOL kút ellen és a hazai Biodiverzitás stratégia ügyében.

Sajnos Orbán Viktorra nem számíthatnak a magyar emberek ezért a 2022-es kormányváltás után fogjuk felszámolni az élőhelyeket feldaraboló építkezéseket, a zöld területek pusztítását, a vizek és vízpartok kisajátítását, a nádasok irtását, az öreg erdők kivágását, a környezetszennyezést. Az ökológiai gazdálkodást fogjuk támogatni a vegyszeres nagyipari mezőgazdaság helyett, és komolyan vesszük az Európai Unió Biodiverzitás stratégiájának követelményeit.

MTI / LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!