Az emberek kárára válna az iparűzési adó felfüggesztése

 

Az iparűzési adó tervezett felfüggesztése elsősorban az emberek kárára válna – mondta Demeter Márta, az LMP országgyűlési képviselője Kőbányán tartott, online is közvetített sajtótájékoztatóján csütörtökön.

Arra kérjük a kormánypárti országgyűlési képviselőket, hogy ne támogassák az iparűzési adó elvételéről szóló javaslatot.

Ha a kormány valóban támogatni kívánja az embereket, továbbá a kis- és közepes vállalkozásokat, rendes összegű bérpótlékot kell fizetnie a bajba került munkavállalóknak.

Az egyéni vállalkozóknak nulla százalékos vagy vissza nem térítendő hitelt kellene adni, a multicégek támogatása helyett pedig a helyi kis- és közepes vállalkozások támogatására figyelmet fordítani.

A mikro- és kisvállalkozásoknál a szociális hozzájárulási adó elengedésére lenne szükség, a munkanélküli-ellátás idejét pedig kilenc hónapra kellene növelni.

Az önkormányzatok kieső bevételeit pótolni kellene, nem pedig több pénzt elvenni. Az iparűzési adó fizetésének felfüggesztése csak a multicégeknek lenne jó, nem pedig a magyar embereknek.

A sajtótájékoztatón Bakos Bernadett, az LMP kőbányai önkormányzati képviselője közölte: az iparűzési adó elvonása Kőbányán a 39 milliárdos költségvetésből hétmilliárd forint elvesztését jelentené.

Ha ez bekövetkezik, ellehetetlenülhetnek a közszolgáltatások, veszélybe kerülhetnek az óvodák és a bölcsődék, elmaradhatnak útfelújítások vagy akadozhatnak a közműszolgáltatások.

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!