Az épületenergetikai program valódi rezsicsökkentést jelent

Végre kell hajtani az Európai Unió által is maximálisan támogatott épületenergetikai programot, mert az egy valódi és fenntartható rezsicsökkentést jelent – mondta Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke.

A politikus keddi, online sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, ahogy egyre hidegebb van, egyre többek számára jelent problémát, hogy kifűtsék az otthonukat.
Kanász-Nagy Máté kijelentette, meg kell állítani az energiapazarlást, azt, hogy „az orosz gázzal a magyar utcákat fűtjük”. Az épületek energetikai korszerűsítésével mindenki jól járna, talán csak a Paks 2 lobbistái és az atomerőmű-beruházás támogatói nem – fogalmazott.
Hangsúlyozta, pártjuk az atomerőmű bővítésére szánt összeget a megújuló energiaforrások támogatására és az épületenergetikai korszerűsítési programra költené. Az LMP úgynevezett Zöld Garancia programja évi háromszáz milliárd forintból minden esztendőben százezer lakást korszerűsítene – hívta fel a figyelmet. A politikus azt állította, hogy aki egy jól szigetelt lakásban él, annak az energiafelhasználása akár nyolcvan százalékkal is csökkenhet.
A fűtési mód megújítása és a lakásszigetelések miatt csökken a károsanyagkibocsátás és az energiapazarlás – szögezte le Kanász-Nagy Máté. Ha ilyen programok indulnak, akkor azokkal évente több tízezer munkahelyet lehetne létrehozni – közölte.

MTI / LMP sajtó

 

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!