Az érdi fideszes képviselő méltatlanná vált tisztségére!

Tetlák Örs, az LMP érdi alpolgármestere kezdeményezésére összeült az érdi Jogi és Közbiztonsági bizottság, hogy megtárgyalja a Bács István képviselő elleni összeférhetetlenségi indítványt. Bár a tények egyértelműen mutatják, hogy a fideszes képviselő évek óta valótlanságokat állít a vagyonnyilatkozatában, a bizottság nem mondta ki az összeférhetetlenséget. A labda most az érdi képviselő-testületnél pattog.

A vagyonnyilatkozati eljárás megállapította, hogy Bács István nyilatkozata valótlan állításokat tartalmaz, tehát a fideszes képviselő hamis adatokat adott meg. A bizottság tagjai az ülés előtt kapták meg Bács István módosított vagyonnyilatkozatát, amelyben a korábban teljesen hiányzó, saját cége számára adott tagi kölcsön helyén 33,5 millió forintos összeget tüntetett fel más szerződésből fakadó pénzkövetelés címen. Ezzel az a probléma, hogy a Bács István kizárólagos tulajdonában lévő Kft-nek két részletben nem 33,5, hanem 71,5 millió forintos tagi kölcsönt folyósított. Tetlák Örs nem érti, hogy a bizottság miért nem mondta ki az összeférhetetlenséget, hiszen Bács István a módosított vagyonnyilatkozatában sem adott számot valós anyagi helyzetéről.

Bács István folyamatosan a bolondját járatja a közvéleménnyel, hiszen 2019-ben kihagyta vagyonnyilatkozatából az Érdi Sport Kft-vel kötött szerződésének bevételét, pedig az önkormányzati cég az akkori alpolgármestertől bérelt lakást. 2020-ban pedig a teljes tagi kölcsönét „felejtette el” beírni a nyilatkozatba, most meg a tagi kölcsön jelentős részét tagadta el.

Véletlen egybeesés, hogy ez a 71,5 millió forint nagyságrendileg megegyezik azzal a 70 millió forinttal, amit éppen a Bács István által felügyelt óvoda projekt zárását követően, visszafizetési kötelezettségként állapítottak meg kartellgyanú miatt. Ezt a 70 millió forintot Érd város lakóinak kell kifizetnie.

Következő lépésben Érd Megyei Jogú Város közgyűlésének el kell fogadnia a bizottság előterjesztését. Tetlák Örs meg van győződve arról, hogy a képviselő-testület pontosan látja Bács István összeférhetetlenségét. Tetlák pedig jogi úton megy tovább, mert a sorrendben harmadik valótlan vagyonnyilatkozattal kiderült: Bács István méltatlan a képviselői tisztségre.

LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!