Az Európai Bizottság a GMO-lobbi szolgálatában áll

Elfogadhatatlan az Európai Bizottság azon döntése, ami jóváhagyta új génmódosított szója- és kukorciafajta felhasználását élelmiszerként vagy állatok etetéséhez. Az LMP – Magyarország Zöld Pártja szerint a génmódosított termények engedélyezése Európában élelmiszerként, vagy takarmányként is kockázatos út, ezért határozati javaslattal óvná Magyarország GMO-mentességét.

Az LMP aggodalommal figyeli az Európai Bizottság GMO-párti mozgását és az agrár nagyvállalatok élénkülő lobbitevékenységét, akár a jelenlegi engedélyezéssel, akár az új GMO-technológiákkal kapcsolatban.

A magyar kormánynak nem csak felelőssége, de az Alaptörvényben rögzített kötelessége is az, hogy megvédje a magyar embereket a génmódosított takarmánytól és élelmiszerektől. Az LMP ezért határozati javaslatot terjesztett az Országgyűlés elé, melyben azt követeli a kormánytól, hogy határozottan álljon ellen minden olyan próbálkozásnak, amelyek ki akarnák vonni az „új génmódosítási technikákat” a jelenlegi európai GMO-szabályozás hatálya alól.

A határozat elfogadásával megóvhatjuk azon értékeket, melyeket 2006-ban az akkori magyar Országgyűlés úttörőként lefektetett az egészséges, génmódosított élelmiszer-mentes mezőgazdaságunkért.

Ungár Péter,
az LMP frakcióvezetője

Dr. Keresztes L. Lóránt,
a Fenntartható fejlődés bizottság elnöke

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!