Az iskolaőrség bevezetése nem megoldás az erőszakra

Az LMP értékelése szerint az iskolaőrség bevezetése nem oldja meg az iskolai erőszak problémáját, a párt rendészeti eszközök helyett oktatási és szociális intézkedéseket sürget.

Kanász-Nagy Máté, az LMP országos elnökségének titkára keddi, online sajtótájékoztatóján elmondta: az Országgyűlés elkezdte tárgyalni az iskolaőrség bevezetéséről szóló kormányzati előterjesztést, amely a családi pótlékot is megvonná azoktól a szülőktől, akiknek a gyermekei nem megfelelően viselkednek az iskolában.

Az LMP politikusa elismerte, hogy vannak viselkedési, magatartásbeli problémák az iskolákban, de szerinte ezek szociális és oktatási kérdésekkel függenek össze, ezért a kormány által javasolt rendészeti eszköz nem megoldás ezekre.

A külföldi tapasztalatok is azt mutatják, hogy a rendészeti eszközök alkalmazása csak ideig-óráig jelent megoldást, aztán a problémák visszatérnek.

Hohn Krisztina LMP-s országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón az iskolai erőszak kezelése érdekében gyors és hathatós intézkedések bevezetésére szólította fel a kormányt. Az LMP szerint szükség lenne a tanárok képzésére, hogy tudják kezelni a konfliktushelyzeteket, valamint meg kellene erősíteni az iskolapszichológus-programot, össze kellene hangolni a családsegítők és az iskolák munkáját, és megfelelő jelzőrendszert kellene kialakítani – sorolta pártja javaslatait.

„Nem az erőszak az erőszakra a megoldás” – szögezte le Hohn Krisztina.

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!