Az LMP 10 pontos klímavédelmi csomaggal készül a Dubai-i klímacsúcsra

Az LMP-Magyarország Zöld Pártja 10 pontos klímacsomag-javaslattal készül a november 30-án kezdődő 28. klímacsúcsra, mivel mára egyértelműen látható, hogy az éghajlatváltozás már nem lineárisan, hanem láncreakciószerűen gyorsul, természeti katasztrófák sorozatát okozva a világ minden tájékán. Ezt már Európában, sőt hazánkban is megtapasztalhattuk.

Azonban kijelenthető, hogy az eddigi klímacsúcsok ereménytelenek, melynek okai komplexek. Általánosan kimondható, hogy a rövid távú gazdasági érdekek, a tőke érdeke, a profitnövelés, a gazdasági növekedés kényszere rendre felülírják a hosszabb távú érdekeket, a jövő nemzedékek számára az élhető, egészséges környezet biztosítását.

Az Orbán-kormány is tévúton jár, és hiába a miniszterelnök állítása, a jelen kormány képtelen zöldpolitikát csinálni. A Fidesz-KDNP kiherélte a klímatörvényt, túl alacsonyak hazánk vállalásai, nincsen klímaügyi minisztériumunk, mely felügyelhetné a célok teljesülését, és a zöldenergiára való átállásban is minősíthetetlen a kormány teljesítménye.
Az LMP ezért a következő héten a dubai-i klímacsúcs kezdete előtt minden nap bemutat egy elemet a 10 pontos klímacsomagjából, mellyel hazánk megkezdhetné a tovább már nem halogatható zöld fordulatot.

Dr. Schmuck Erzsébet
az LMP társelnöke

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!