Az LMP 29. alkalommal is benyújtja törvényjavaslatát az ügynökakták nyilvánosságra hozataláról 

A Fidesz-KDNP hozzáállása az ügynökaktákhoz precízen mutatja meg azt az értékvesztést, elhallgatást, hazugságokat, ami a közélet egyéb területein is jellemzi a kormányzatot. Legyen szó bujtatásról, vagy kegyelemről, a Fidesz-kormány az áldozatokat minden esetben cserben hagyja, a bűnösöket pedig védi.

Erre egyik konkrét példa, ahogy Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter néhány héttel ezelőtti kormányinfóján azt állította, hogy az ügynökakták gond nélkül kutathatóak. A valóság ezzel szemben az, hogy a jelenlegi szabályozás szerint a mai napig közszereplő volt ügynök titkosíthatja aktáit, így fosztva meg a közvéleményt az igazságtól.

Az állampárt besúgói és fenntartói jelenleg is elláthatnak fontos állami pozíciókat, mely gyakorlat megalázza a kommunista diktatúra áldozatainak emlékét. Az LMP ezért 29. alkalommal adja be törvénymódosítási javaslatát az ügynökakták nyilvánosságra hozataláról.

Mivel a kormánypártok minden ellenérve cáfolható, nyilvános vitára hívom Gulyás Gergelyt, hogy elmondhassa, milyen konkrét politikai érdeke fűződik a Fidesznek a kommunista állambiztonság működtetőinek rejtegetéséhez.

Dr. Keresztes László Lóránt,
az LMP országgyűlési képviselője

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!