Az LMP 300 milliárdos szigetelési és fűtéskorszerűsítési programot követel

Az LMP 300 milliárd forintos épületszigetelési és fűtéskorszerűsítési program azonnali létrehozását követeli a kormánytól.

Gál József, az ellenzéki párt szombati fővárosi, online is közvetített sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a valódi rezsicsökkentés továbbra is a fel nem használt energia. Sajtóhírekre utalva elfogadhatatlannak nevezte, hogy bár a távhő árán nem terveznek változtatni, a szolgáltatók ugyanakkor kevesebb hőt fognak eljuttatni a lakosoknak.
Az LMP javaslatáról úgy fogalmazott: ott ahol van pénz a Vodafone felvásárlására, ott kellene, hogy legyen pénz épületszigetelésre is.
Magyarországon a lakások 70-80 százaléka nem felel meg a korszerű műszaki és hőtechnikai követelményeknek – közölte, jelezve, pártja petíciót is indított a program azonnali elindítása érdekében.
A szóvivő szólt a jelenleg harmadik generációs újpesti távhőerőmű negyedik generációssá fejlesztésének szükségességéről is.
Gál József kiért arra is, hogy szeptember 25-én Újpesten időközi önkormányzati választást tartanak, egyúttal arra kérte a szavazókat, hogy az ellenzék közös jelöltjét, az LMP-s Maholányi Zsoltot támogassák voksukkal.

 

MTI / LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!