Az LMP a szociális szférában dolgozók helyzetének javítását szeretné

Az LMP szerint javítani kell a szociális szféra, a szociális szférában dolgozók helyzetén – mondta a párt frakcióvezető-helyettese szerdai online sajtótájékoztatóján.

Kanász-Nagy Máté arra hívta fel a figyelmet, hogy szerintük elfogadhatatlanul alacsony a tartósan beteg, vagy fogyatékossággal élő hozzátartozójukat otthon ápolók juttatása, megbecsülése, ezért az LMP azt javasolja, hogy ők is kapják meg munkájukért legalább a minimálbért, amely jelenleg bruttó 232 ezer forint.
Az ellenzéki politikus szerint emellett az ápolást, gondozást hivatásszerűen végzők helyzetén is javítani kellene. Az LMP az ő béremelésüket is szükségesnek tartja – tette hozzá.
Álláspontjuk szerint a szociális szféra dolgozóit is megilletné az az 500 ezer forint, amit a koronavírus-járvány idején tanúsított helytállásukért az egészségügyi dolgozók megkaptak.
Érdemi béremelésre és életpálya-modellre van szükség ezen a területen is – szorgalmazta.
Kanász-Nagy Máté a sajtótájékoztatón bejelentette, hogy törvényjavaslat benyújtását kezdeményezték az Országgyűlés népjóléti bizottságában annak érdekében, hogy április 23. legyen az otthonápolók ünnepnapja, mert szerintük így méltó módon lehetne elismerni a munkájukat.
Tovább fogunk küzdeni azért, hogy a szociális szférában dolgozók valódi megbecsülést kapjanak – hangoztatta a politikus.

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!