Az LMP a végrehajtói kar vezetőjének leváltását sürgeti

 A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar korrupcióval vádolt vezetőjének, Schadl Györgynek a leváltását sürgette ismét az LMP országgyűlési képviselője szerdán.

Keresztes László Lóránt – aki az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának elnöke is – a Facebook-oldalán közzétett videónyilatkozatban azt mondta, a Fidesz-KDNP képviselői nem tarthatják pozícióban a korrupt fővégrehajtót.
Az Igazságügyi Minisztérium budapesti székháza előtt az ellenzéki politikus emlékeztetett arra, hogy a kormánypárti képviselők novemberben megakadályozták, hogy az Országgyűlés elfogadja indítványát, amely lehetővé tette volna Schadl György leváltását a végrehajtói kar elnöki posztjáról.
Elmondta, írásban megkérdezte a végrehajtókat is, miért nem váltják le a több mint egy éve letartóztatásban lévő vezetőjüket, a válaszból kiderült, „a karnak esze ágába sincs leváltani”.
A képviselő szerint joggal és okkal sérti a magyar társadalom igazságérzetét az, hogy egy ilyen súlyos korrupciós bűncselekménnyel vádolt ember még mindig ebben a fontos tisztségben van.
Keresztes László Lóránt közölte, ismét benyújtotta a parlamentnek indítványát, miszerint korrupcióval vádolt személy ne lehessen a végrehajtói kar vezetője.
A politikus arról is beszélt, hogy a kormánynak és Varga Judit igazságügyi miniszternek meg kell törnie a hallgatást az ügyben. Az igazságügyi tárca vezetőjének egyebek mellett választ kell adnia arra, találkozott-e Schadl Györggyel, illetve kikről beszélt Völner Pál volt igazságügyi államtitkár akkor, amikor azt mondta: ha elkezd beszélni, több embernek meginog a széke – tette hozzá.

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!