Az LMP adatigényléssel és írásbeli kérdéssel kéri ki a debreceni környezetrombolás háttértanulmányait

Keresztes L. Lóránt, az LMP frakcióvezetője írásbeli kérdést intézett Palkovics Lászlóhoz és közérdekű adatigényléssel fordult Debrecen Polgármesteri Hivatalához, hogy kikérje a debreceni Egyetem sugárút, valamint a Bethlen utca bővítésével, kétszer kétsávossá történő fejlesztésével kapcsolatos előkészítő dokumentumokat, különös tekintettel a hatástanulmányokra.

Az LMP, azt kérdezi Palkovics Lászlótól, hogy szerinte elfogadható-e az, hogy Debrecen kormánypárti polgármestere az autóforgalom további növekedését, ezáltal pedig a zaj- és légszennyezettség növelést segíti elő a fent említett projekt megvalósításával? Valamint, hogy pontosan milyen hatástanulmány támasztja alá a debreceni Egyetem sugárút, valamint a Bethlen utca kétszer kétsávossá bővítésének szükségességét?

Szeptember 17-én jelentette be Debrecen kormánypárti polgármestere, hogy szeptember 20-án megkezdődik a városban az Egyetem sugárút, valamint a Bethlen utca felújítása és kétszer kétsávossá történő átépítése. A beruházás tovább növeli a belváros esetében az átmenő autóforgalmat, ezáltal pedig jelentős zaj- és légszennyezéssel, a Bethlen utca esetében pedig jelentős zöldterület csökkenéssel jár együtt.

Az LMP a beruházás leállításáért és a és zöldfelület helyreállításáért küzd. A párt aktivistái szórólapokkal keresik meg az itt élőket és pultjaik a hét több napján is kint vannak a környéken, hogy az emberek alá tudják írni a petíciójukat.

Ahogyan azt a napokban Jármi Péter, az LMP Hajdú-Bihar megyei elnöke elmondta: 2019 októberében a Fidesz vezette önkormányzat azt ígérte, hogy elkötelezett lesz természetvédelem és a fenntarthatósági szempontok iránt. Rögtön ki is neveztek zöld ügyekért felelős alpolgármestert, és zöld város projektet indítottak, csak éppen valódi zöld város és zöld alpolgármester nincsen.

Az LMP továbbra is kér mindenkit, hogy aláírásával támogassa a petíciót: http://lmp.hu/mentsukmegabethlenutcat/