Az LMP álláspontja a gyűlöletkeltő népszavazásról

Az Országgyűlés a mai napon szavaz arról a kormánypárti javaslatról, mely értelmében a jövő áprilisi országgyűlési választásokkal egy napon tartanák meg a gyermekvédelminek nevezett, valójában homofób népszavazást. Az LMP frakciója nemet mond az uszításra, nemet mond a sokmilliárdos figyelemelterelésre, ezért ezen a szavazáson nem vesz részt.

Először is már a népszavazás felvetése is nevetséges: ez a kérdés ma egyszerűen nincs Magyarország legfontosabb tízezer ügye között. A valóságban annyi történt, hogy a Fidesz-kormány nyár elején megijedt a Pegasus-botrány hullámaitól, és megnézte mi az amit Nyugat-Európában a legnevetségesebben az őrületig visznek, majd azt valós hazai veszélynek beállítva találtak ki egy olyan kampányt, ami szembe fordít magyart magyarral.

Lehet és kell beszélni a gyermekek szexuális neveléséről, mert ez súlyos probléma, de ahhoz pont, hogy félre kellene tenni az előítéleteket és az indulatokat, nem pedig felerősíteni őket. Értelemszerűen a kiskorúak átoperálása, vagy hormonblokkolókkal való gyógyszerezése teljességgel abszurd, nincs a magyar intézményes ellenzéknek olyan tagja, aki ezt nem így gondolná.

A gyermekek félreszexualizálása tényleg súlyos társadalmi probléma, amit leginkább a pornóipar okoz. Az állami szintre emelt prüdéria, az Amerikából importált neoprotestáns fundamentalizmus és a szexuális felvilágosítás hiánya ezt a problémát inkább súlyosbítja, mint enyhíti.

Azzal pedig, hogy egy napon kívánják megtartani a népszavazást és az országgyűlési választást valójában végképp beismeri a Fidesz, hogy itt szó sincs a gyermekek iránt érzett valódi aggodalomról, csupán kampánytechnikáról. Láthatóan nincs ötletük, hogy mivel vegyék rá a saját szavazóikat, hogy jövő áprilisban elmenjenek szavazni, ezért egy furcsa „kettő az egyben” akcióval akarják vonzóbbá tenni a választást, miközben képviseleti demokráciában az esetleges győzelem pont elegendő felhatalmazás a programjuk megvalósítására. Maga Orbán Viktor is így foglalt állást, amikor éveken keresztül azzal hárította el a paksi bővítésről szóló népszavazás szükségességét, hogy a beruházásról a választók már döntöttek, amikor annak ismeretében adtak kétharmados felhatalmazást a Fidesznek. A kormánypárt kétségbeesett próbálkozása rendkívül drága, társadalmilag nehezen gyógyítható károkat okoz: tulajdonképpen az álszentség szótári definíciója.

LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!