Az LMP az önkormányzatokban is küzd az akkumulátorgyárak ellen

Az LMP valamennyi önkormányzati képviselője kezdeményezni fogja településén, hogy csupán helyi, jóváhagyó népszavazás esetén lehessen akkumulátorgyárat vagy más hasonló, az ott lakók életét befolyásoló üzemet építeni – mondta szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján az ellenzéki párt országgyűlési képviselője.

Bakos Bernadett emlékeztetett: ugyanezen célból pártja már országos népszavazást is kezdeményezett, ugyanis folyamatosan küzdenek azért, hogy ne lehessen bárhol, bármikor akkumulátorgyárat építeni az országban, a helyiek megkérdezése nélkül.
Elmondta azt is, hogy az LMP Debrecenben tüntetést szervez az oda tervezett beruházás ellen. Itt ugyanis csak az első üzem megépülésével csúcsidőben 12 ezer család vízfelhasználásával egyenlő mennyiségű vizet igényel majd az akkumulátorgyár, a teljes gyár megépülése pedig annak vízigénye egész Debrecen vízfogyasztásának felével lesz egyenlő.
Nehezményezte a komáromi ipari park bővítéséről szóló bejelentést, amelyet nemzetgazdaságilag kiemelt beruházássá minősített a kormány. Elmondta: itt a helyi vízkészlet sem elegendő ehhez, valószínűleg a tatai karsztvizet kell majd felhasználniuk az üzemeknek.
„Tegnap Göd, ma Debrecen, holnap Győrszentiván és Komárom. Meg kell állítani azt az elvetemült tervet, hogy Magyarország akkumulátorgyártó nagyhatalommá váljon” – fogalmazott, hozzátéve: „védjük meg együtt vizeinket!”

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!