Az LMP azonnali, 50%-os béremelést sürget az egészségügyi dolgozóknak!

Az egészségügyi dolgozók megbecsülése mindannyiunk közös érdeke. Ők azok akik gondoskodnak rólunk, ha problémáink vannak, ők azok, akik végigkísérik az életünket. Megbecsült egészségügyi dolgozók nélkül nem lehet sikeres a járvány elleni harc második hulláma, mivel ők azok, akik használni tudják a lélegeztetőgépeket, akik el tudják végezni a teszteket, akik versenyt tudnak futni az életért, mert nincs más, aki segíti világra hozni a születendő generációt!

Becsüljük meg őket, mert túlóráznak, mert emberségesek, mert fáradhatatlanok, mert önfeláldozóak, mert gondoskodnak rólunk és szeretteinkről!

Ha ők gondoskodnak rólunk, akkor az államnak gondoskodnia kell róluk, hisz ők azok, akik a leginkább túlterheltek, akik leginkább ki vannak téve a fertőzés veszélyének, illetve akár a fertőzés továbbadásában is kiemelt szerepet játszhatnak.

Ezért felkérjük a kormányt, hogy rendezzék az orvosi és szakdolgozói béreket, mindnyájan kapjanak 50%-os béremelést! Gondoskodjon róluk az állam, ne kelljen lehetetlen körülmények között dolgozniuk,  kapják meg a megfelelő felszereléseket, eszközöket, oldják meg a kritikus a szakemberhiányt, ne kelljen kettő helyett, akár nyugdíjasan is dolgozni, teremtsék meg a megfelelő környezetet, munkakörülményeket, mert ez minden egészségügyi dolgozónak alapvető joga!

Köszönjük áldozatos munkájukat, köszönjük, hogy velünk vannak, köszönjük a túlórákat!

Schmuck Erzsébet, Hohn Krisztina, Kendernay János

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!