Az LMP azonnali béremelést és a sztrájkjogok visszaállítását követeli a pedagógusoknak!

Az LMP szerint a közalkalmazotti bérek inflációkövető emelése halaszthatatlan, mert fizetésük elértéktelenedik. Szomorú tény: a bérekre rakódó adó- és járulékterhek miatt nettóban az Unióban a magyar pályakezdő pedagógusok bére csak Bulgáriát előzi pár ezer forinttal.

A magyar kormány átvette a multinacionális vállalatok módszereit annak érdekében, hogy a lehető legnagyobb mértékben elnyomja a magyar dolgozók munkavállalói jogait. Pedig egy magát felelősnek gondoló kormánynak nem a multik, hanem a magyar emberek érdekeit kell szolgálnia. Élő példa, hogy az új Orbán-kormány első döntései közé tartozott a pedagógusok demokratikus sztrájkjogának ellehetetlenítése, amit azonnal vissza kell vonni.

Ráadásul Orbán Viktor ökle, Parragh László szerint a pedagógusok béremelése olyan utópia, mint ingyen sört osztogatni. Különösen sértő ez a cinikus megjegyzés, miközben a pedagógusok megalázóan alacsony közalkalmazotti bért kapnak, amit még jobban elértéktelenedik a rekord magas infláció miatt. Ezzel szemben Lázár János azzal bolondítja az országot, hogy 2030-ra utolérjük Ausztriát, amit nehéz elképzelni, mert jelenleg bruttó 588 ezer forint a különbség a magyar és osztrák pályakezdő tanár fizetése között. Parragh Lászlónak üzenjük: nem a mi javunkra.

Az LMP felszólítja a kormányt, hogy hagyja abba az oktatás területén végzett ámokfutást, emeljen végre fizetést az ágazatban és ne csorbítsa a tanárok jogait!

 

Schmuck Erzsébet és Kanász-Nagy Máté,
az LMP társelnökei

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!