Az LMP azonnali intézkedéseket javasol a zöld fordulat érdekében

 Azonnali intézkedéseket tart szükségesnek az LMP a zöld fordulat érdekében.

Bakos Bernadett, a párt országgyűlési képviselője csütörtökön sajtótájékoztatón elmondta: szükségesnek tartják a többi között a Paks II. szerződés azonnali felmondását, és az arra szánt források átcsoportosítását megújuló energia termelésére.
Kijelentette: a paksi bővítés orosz hitelből épülne, orosz technológiával, ami tovább növelné az ország függőségét Oroszországgal szemben.
Az LMP azoknak a korlátozásoknak a feloldását is szükségesnek tartja, amelyek gátolják a megújuló energia termelésének terjedését, de támogatást is nyújtana a családoknak ahhoz, hogy rezsidíjaik csökkentése érdekében például napelemeket telepíthessenek.
A párt havi ötezer forintos, az egész ország közösségi közlekedésének használatára jogosító klímabérletet is bevezetne – sorolta.
Bakos Bernadett arról is beszámolt, hogy idén július 28-ára esik a túlfogyasztás napja, vagyis az a nap, amikorra elhasználtuk azt a fogyasztási szintet, amit a Föld képes újratermelni. Mától tehát a saját gyerekeink elől használjuk el az energiát – fogalmazott.
Szólt pártja petíciójáról is, amelynek aláírásával mindenki kifejezheti egyetértését a zöld fordulattal.

 

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!