Az LMP béremelést és a sztrájkjog visszaállítását követeli az oktatásban

Az LMP követeli a pedagógusok alapvető munkavállalói jogának, a sztrájkjognak a visszaállítását olyan módon, hogy az ismét alkalmas legyen valódi nyomásgyakorlásra – mondta Gál József, az ellenzéki párt szóvivője hétfői, online is követhető sajtótájékoztatóján.

A szóvivő hozzátette, pártja 45 százalékos béremelést is követel a pedagógusok számára, valamint azt, hogy bérüket a jövő évtől tegyék inflációkövetővé, évi kétszeri emelés által.
A politikus hangsúlyozta: a tanárok számára a sztrájkjog csorbítása teszi szükségessé az engedetlenségi akciókat, amiért épp ezért nem járhat számukra retorzió.
Szerinte a szektorban dolgozók évről évre egyre nagyobb válsághelyzettel küzdenek, ami miatt az egész oktatás összeomolhat. Ezért bérük növelése már nem halasztható el egy következő ciklusra, azt azonnal meg kell tenni – mondta Gál József.
Bírálta a kormányt, amiért „minden másra költ”, csak az oktatásra nem. Leszögezte azt is: a pedagógusok béremelése „nem az uniótól vagy Soros Györgytől függ”, hanem a Fidesz-kormánytól. A béreket szerinte most kell megemelni, amikor minden fillér számít.
Emlékeztetett: pártja petíciót is indított ennek érdekében.

 

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!