Az LMP egészségügyi és szociális célokra fordítana többet

Egészségügyi és szociális célok megvalósítása érdekében nyújt be módosító javaslatokat a jövő évi költségvetési javaslathoz az LMP, mert ahogy Ungár Péter, a párt országos elnökségnek titkára fogalmazott, „abban mindenre jut pénz, csak arra nem, amire kellene”.

Jut például több mint 70 milliárd forint vadászati kiállításra, miközben nem jut 40 milliárd arra, hogy a szociális szektor dolgozói is kapjanak egyszeri, 500 ezer forintos bérkiegészítést – mondta.
Ugyancsak nem szerepel a szektor mintegy 100 milliárd forintos bérrendezése a büdzsében – sérelmezte, szóvá téve: a szociális dolgozók szintén helyt álltak a koronavírus-járványban.
Frakciótársa, Hohn Krisztina szerint a háziorvosokról is megfeledkezett a kormány, holott ők is maximálisan részt vettek a járvány elleni védekezésben, az oltásokban. Mégsem kapnak elegendő támogatást a költségeik fedezésére – jelentette ki. Számukra plusz egyhavi finanszírozás kifizetését javasolja az LMP.
A párt az úgynevezett posztcovid szűrésekre is nagyobb gondot fordítana. Az LMP ilyen szűrőközpontok létrehozását kezdeményezi a vírus okozta társbetegségek vagy szövődmények diagnosztizálására és kezelésére.

MTI / LMP sajtó

 

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!