Az LMP elutasít mindenfajta hátrányos megkülönböztetést, fasizmust és rasszizmust

1938. november 9-én vallásuk és származásuk miatt a németországi nácik több tucat zsidó embert gyilkoltak meg, zsidó üzletek és zsinagógák százait gyújtották fel. A Kristályéjszaka volt a kezdete annak a barbár folyamatnak, melynek következtében hatmillió zsidót és több millió más nemzetiségű ártatlan embert öltek meg.

A kisebbségek ellen irányuló kirekesztést soha nem a békében élni akaró polgárok gerjesztik. A gyűlöletet mindig önös politikai haszonszerzésből azon felelőtlen politikai erők használják, akik hatalmukat úgy akarják megőrizni vagy megszerezni, hogy megosztják a társadalmat.

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja szerint társadalmunkat számtalan gazdasági, kulturális, egészségügyi feszültség feszíti szét, amiből egyes politikai szereplők pusztán önös érdekből mások megbélyegzésével és bűnbakká nyilvánításával kovácsolnának politikai előnyt. Ezen erők hamisan járnak el, mert gyűlöletükkel, kirekesztő magatartásukkal aláássák a közösségben rejlő közös erőt, amire ma nagy szüksége van Európának, a régiónknak, benne Magyarországnak.

LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!