Az LMP elutasítja a kormány vétóját

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja határozottan elutasítja a kormány magatartását, miszerint Magyarország megvétózta az Európai Bizottság gyermekjogi stratégiáját a meleglobbira hivatkozva.

Ez egyértelműen arról szól, hogy a kormány nem tartja elég fontosnak a gyermekek elleni erőszakkal vagy a gyermekprostitúcióval szembeni fellépést, a különleges nevelési igényű vagy a fogyatékossággal élő gyermekek jogainak biztosítását sem.

A magyar kormány egyáltalán nem elkötelezett a gyermekek jogainak magas szintű védelme mellett.

Bizonyos gyermekcsoportnak, mint például a fogyatékossággal élő és a szexuális kisebbséghez tartozó gyermekeknek, igenis sajátos szükségleteik lehetnek a mentális és fizikai egészséggel kapcsolatban, amelyeket megfelelő módon kell kezelni.

Minden gyermeknek joga van az egészséges testi, lelki, de a pszichoszexuális fejlődéshez is, a biztonságosan kötődő gyermekkorhoz! Ehhez minden támogatást meg kell adni nekik, vissza kell szorítani a gyermek- illetve a családon belüli bántalmazás minden formáját, joguk kell legyen, hogy társadalmi hátterüktől függetlenül teljes mértékben gyümölcsöztetni tudják a tehetségüket, hogy biztonsággal használhassák a digitális környezetet, és kamatoztathassák az abban rejlő lehetőségeket, hogy teljesértékű emberként, állampolgárként érhessék el a felnőttkort.

Magyarországnak, a magyar embereknek célja kell legyen a diszkriminációmentesség, hiszen egyetlen ember sem szenvedhet el hátrányos megkülönböztetést nem, származás, vagy anyagi megkülönböztetés alapján.

Hohn Krisztina és Ungár Péter
országgyűlési képviselők