Az LMP érdemi társadalmi vitát követel a szociális törvény módosításáról

A szociális törvény módosítása során érdemi társadalmi vitát, az érintett szakmai, érdekvédelmi, civil és egyházi szervezetek bevonását követelte az LMP frakcióvezető-helyettese szombati sajtótájékoztatóján.
Kanász-Nagy Máté az ellenzéki párt Facebook-csatornáján közvetített sajtótájékoztatón felszólította Kósa Lajost, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnökét, hogy hívja meg a szociális ágazat képviselőit a bizottság szerdai ülésére, ahol egyebek között a szociális törvény módosítására vonatkozó kormánypárti javaslatot vitatják meg.
A politikus arra emlékeztetett: a magyar kormány megígérte az Európai Uniónak, hogy a társadalom széles rétegeit érintő jogalkotási folyamatokba bevonja az érintetteket, érdemi társadalmi vitákat folytat le.
Kanász-Nagy Máté felhívta a figyelmet arra, hogy a törvényjavaslat szerint a kormány épp az energia- és szociális válság közepette lép hátra a szociális biztonság, állami felelősségvállalás terén, magára hagyja a nehéz helyzetbe kerülőket, akik ezután csak magukra és hozzátartozóikra számíthatnak.
Az LMP és a Párbeszéd emiatt már a törvénymódosítás plenáris vitájában tiltakozott, ezután pedig a bizottságban próbálják megakadályozni, hogy ez a súlyos, a társadalom érdekeivel ellentétes intézkedéssorozat életbe lépjen – fűzte hozzá.
A jelenlegi válságban nem kevesebb, hanem sokkal több segítségre, állami felelősségvállalásra volna szükségük a rászorulóknak – szögezte le az ellenzéki politikus.

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!