Az LMP és a Védegylet indítványa alapján leállíthatják a CATL beruházást

A Fővárosi Ítélőtábla az LMP és a Védegylet közös beadványa nyomán a napokban megsemmisítette a Debreceni Törvényszék döntését, és új eljárásra kötelezi azt. Döntésüket Debrecen ivóvízellátás-biztonságára hivatkozva hozták.

Az LMP üdvözli az Ítélőtábla döntését és a zöld párt álláspontja szerint az egyetlen helyes és felelősségteljes döntés a Debreceni Törvényszék előtt az, ha leállítja a CATL akkumulátorgyár megépítését. Amennyiben a beruházás megvalósítását megtiltja az illetékes testület, az egy fontos mérföldkő lesz az Orbán-kormány életében, hiszen bebizonyosodik, hogy rossz úton jár az, aki a magyar emberek biztonsága és jövője helyett a külföldi multinacionális nagyvállalatok profitját helyezi előtérbe. Az akkumulátorgyarmatosítás beláthatatlan következményekkel jár hazánkra nézve, természeti kincseink és az oly szűkös energiánk nem pazarolhatóak el sem a nyugat-európai felső-középosztályért, sem a kínai befektetők hasznáért.
A harcos debreceni lakosok, akik nem féltek véleményt nyilvánítani, illetve LMP és a Védegylet közös sikere reményt ad arra, hogy a többi tervezett beruházás se valósulhasson meg.

LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!