Az LMP évente 300 milliárd forinttal támogatná a lakóépületek szigetelését

Az LMP kormányra kerülése esetén évente 300 milliárd forinttal támogatná a lakóépületek energetikai szigetelését, amivel 150 ezer háztartást lehetne felújítani egy év alatt – mondta az ellenzéki párt társelnöke szombaton a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

Kanász-Nagy Máté hangsúlyozta, mindez nem csak több tízezer munkahelyet hozna létre, hanem gazdasági, klímavédelmi és egészségmegőrzési célokat is szolgálna.
Kiemelte, Magyarország sereghajtó a lakóépületek szigetelése területén, ami különösen nagy probléma az „elszabadult energiaárak” idején.
Egy „mély felújítással” ugyanis 80-90 százalékos energiamegtakarítás érhető el a lakóházaknál, ami hosszú távon biztosíthatná a magyar családok rezsicsökkentését, miközben jelentősen mérsékelné a környezet- és légszennyezettséget is – fejtette ki Kanász-Nagy Máté.
Az LMP társelnöke aláhúzta, a légszennyezettség egyik legfőbb oka a lakossági tüzelés, a légszennyezés következtében pedig évente mintegy 15 ezren vesztik életüket Magyarországon.

MTI / LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!