Az LMP fellép a kirekesztő örökbefogadási politika ellen

Kirekesztőnek tartja az LMP az örökbefogadás szabályainak azon módosítását, amely az egyedülállók vagy az élettársak számára nem teszi lehetővé, hogy így váljanak szülővé. Ezért határozati javaslatot terjesztenek a Ház elé annak érdekében, hogy a vitatott részek kikerüljenek a parlament előtt lévő tervezetből.

Hohn Krisztina, az LMP-frakció tagja csütörtöki online sajtótájékoztatóján kijelentette: örökbe fogadó szülőként kiáll azok mellett, akik gyermekre vágynak. Hangsúlyosan szólt ugyanakkor arról is, hogy elsősorban a gyermekek érdekét kell figyelembe venni. Ugyanakkor a kicsik számára az állandóság a legfontosabb, az, hogy örökbe fogadják őket.

A változtatás mégis számos gyermekre vágyó és a gyermeknek biztonságod adni tudó embert rekeszt ki a folyamatból. A szülőjelöltek alkalmasságát a gyermekvédelem alapos vizsgálat alapján mondja ki, így számukra is negatív jelzés, ha a politika akarja felülírni a döntésüket.

Hohn Krisztina az emberi jogok világnapja alkalmából fontosnak nevezte, hogy a kormány befejezze a kirekesztő politikát. Tegyék lehetővé a továbbiakban is, hogy az egyedülállók és az élettársi kapcsolatban élők is fogadhassanak örökbe gyermeket! Számukra ugyanis az a legfontosabb, hogy családban éljenek, a magyar gyerekeknek pedig az a legjobb, ha Magyarországon nőnek fel.

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!