Az LMP frakciója „Zöld reformot az állattartásban” címmel nyújtott be országgyűlési határozati javaslatot a haszonállatok védelme érdekében!

Örömmel fogadtuk, hogy a kormány állatvédelmi ügyekben társadalmi párbeszédet kezdett a napokban. Azonban úgy érezzük a haszonállatok témaköre nem kapott megfelelő hangsúlyt ebben a kérdőívben sem. Az LMP frakció a mai napon a haszonállatok védelmével – jólétével kapcsolatban határozati javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek.

A dolog szomorú apropóját a NÉBIH által készített horror videó adja, mely a perkátai vágóhíd ellenőrzésén készült.

Az eset nem egyedi, az elmúlt években számos esetben találtak hasonló állapotokat vágóhídra érkező ellenőrök. Sajnos a haszonállatok többsége nem csak a leölés során, hanem a születéstől – kikeléstől kezdve nem kapja meg a számára megfelelő tartási, takarmányozási körülményeket. Amennyiben a kormánypártok számára valóban fontos az állatvédelem témája, akkor támogatni fogják határozati javaslatunk mielőbbi tárgyalását, illetve a benne foglalt állatjóléti intézkedéseket. Mindezek mellett az ellenőrzések hatékonyabbá tételét szolgáló hatósági állatorvosi rendszer megerősítését szolgáló programcsomag kidolgozása is elengedhetetlen.

A határozati javaslatot ezen a linken tudják megtekinteni.

Hohn Krisztina
országgyűlési képviselő