Az LMP gratulál a német zöldek választási sikeréhez

Az LMP társelnökei, Európa-politikai szakszóvivője és nemzetközi titkára nyílt levélben gratulált a német zöldek választási eredményéhez, és reményüket fejezték ki abban, hogy ez nem csak Németországban, de egész Európában segíti a társadalmi-ökológiai átalakulását.

 

Kedves Annalena és Robert!

A Magyar Zöldek nevében ezúton is gratulálunk választási sikeretekhez. Bízunk abban, hogy a régóta tett erőfeszítéseket át lehet váltani cselekvésre és kormányzati felelősségvállalásra. A Zöldek részvétele a következő berlini kormányban fontos további lépést jelenthet az Európai Unió társadalmi-ökológiai átalakulásában.

Magyarországon az LMP részt vesz a Fidesz-kormány elleni széles ellenzéki együttműködésben. Nagyon reméljük, hogy a 2022-es magyarországi remélt politikai változás után a berlini és a budapesti kormányok közösen inspirációt kínálhatnak Európa további lendülete számára.

További sok sikert kívánunk,

Schmuck Erzsébet és Kanász-Nagy Máté társelnökök
Kendernay János Európa-politikai szakszóvivő
Hanák Gábor nemzetközi titkár 

 

Liebe Annalena und Robert,

Namen der ungarischen Grünen möchten wir Euch für den Wahlerfolg herzlich gratulieren. Wir sind zuversichtlich, dass die langjährigen Bemühungen in Tat und Regierungsverantwortung übertragen werden können. Die Beteiligung der Grünen in der nächsten Bundesregierung in Berlin könnte einen wichtigen weiteren Schritt der sozial-ökologischen Transformation der Europäischen Union beitragen.

In Ungarn beteiligt sich die LMP in dem breiten oppositionellen Zusammenschluss gegen die Fidesz-Regierung. Wir hoffen sehr, dass nach dem erhofften politischen Wechsel im Jahr 2022 in Ungarn, die Regierungen in Berlin und Budapest auch einen gemeinsamen Schwung für Europa inspirieren können.

Wir wünschen euch weiter viel Erfolg,

Erzsébet Schmuck, Co-Vorsitzende
Máté Kanász-Nagy, Co-Vorsitzender
Janos Kendernay, Europapolitischer Sprecher
Gábor Hanák, Internationaler Sekretär

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!